lauantai 27. heinäkuuta 2013

27.7. La Alavus-Tuuri-Alavus-Virrat 60 km

Vaiherikas päivä. 2 km ja kävin jo eläkkeellä 10 v olevan työkaverin, paalukonekuskin Sulon ja Annelin luona -  juttua tuli ja oli mukavaa! Juoksin ohi Tuurin ja paluumatkalla tapasin Pelastusarmeijan Osmo Halosen jokkoinensa. Olimme sopineet Tuurissa tapaamisen aamulla. Oli upeata tavat iloisia uusia ihmisiä!

Autolla jo odottivatkin pikkusiskoni Tarja ja hänen miehensä Esa Järvenpäästä sakka. Esa siirsi autoani n. 30 km eteenpäin ja he tulivat pyöräillen ja rullilla vastaan. Huolto pelasi ja kilometrit vähenivät. Tuurin pihassa tuli muuten 1000 km täyteen! Virtain venesatamassa kana maistui jonka sponsoroi kiitti, Paarbuurin Tero. Saunassa vielä viimeiset hikitipat irti ja vaatteet puhtahiksi niin päivä tuli taas täyteen.

Muuten Kuivasmäen markkinoiden  myyjä Niina Ailovuo lupasi sponssata Argi+:an ja Aloen - kyllä on auttavia ihmisiä, kiitän heitä!

Ma klo 17 on tarkoitus olla Tampereella Pispalan kautta, josta ajelen kotiini. Tiistaina on ns. lepopäivä jolloin juoksen kuitenkin puuttuvat n. 40 km. Ke klo 9 lähden keskustorilta kohti Hankoa ja toivon runsasta osanottoa vaikka pienenkin matkan! Paunun bussilla 71 pääsee Lempäälästä takaisin. Ma tarvitsen kujettajan siirtämään yhdistelmän Tampereelle tai sitten juoksen Tampereelle ja takaisin 15 km autolle. Olisi hieno päättää juoksu keskustaan.  Ja huomenna...

Sisko Tarja ja miehensä Esa Alavuden uimarannalla

Venesatama Virroilla ja Paarbuuri sekä sauna


perjantai 26. heinäkuuta 2013

26.7 Pe Väliä Evijärvi-Lappajärvi 60 km

Aamutuimaan pyyhälsin osin harhaan. Huomasin takaisin autolle juostessa auringon paistavan selkään.
iPadi vahvisti asian. Siirsin auton oikealle reitille ja löysinkin risteyksestä 17 km hyvän paikan.
Purossa kastellessani lippistä huiskautin ne jorpakkoon, onneksi löysin ne ja huomasin lähtiessä jotain puuttuvan. Endomonosta jäi osa reitti pois ja käynnistin sen uudestaan alusta.

Kävin kurkkaamassa mikä on Paalupaikka. No sitä isännöi Sami ja hän maraton aatoksissa oli juossut puolikkaan vähäisellä harjoituksella 1.40 syke pari sataa. Otti minusta potretin ja pyysi vielä nimmarin - ensimmäisen sellainen. Sponssasi Pepsin mikä maistuikin Urkkajuoman jälkeen. Pistäydyin uimassa ja Lappajärvi aukesi Paalupaikasta todella hienosti. Paalussa oli esiintynyt Nostalginen bändi 40 v takaa.

Kännystä loppui virta joten en saanut koko reittiä talteen, varmistin matkan iPadista. Ajelin Alavuteen ja kävin Tuurissa syömässä, hotellissa ei voinut saunoa jos ei yöpynyt. Vaunualue täynnä, tilaussauna 2 h 50 €:a. Niinpä ajelin Alavuteen yleiselle uimarannalle ja huomenna on odotettavissa... Niin edellisen viikon to-ke km:t yhteensä 430. Huomenna menee tonni rikki!

Lentokenttä kahvio, kuortaneen jälkeen.

Tuuria ei minulle heltynyt, hyvä lohi kuitenkin.



torstai 25. heinäkuuta 2013

25.7 To Ullavanjärvi- Evijärvi+5 km

Lounatuuli ravitsi meitä jälleen aamupalan merkeissä ja isäntä vielä sponssasi sen ja saunan - siis upeata! Ajoin yhdistelmän Ylivieskasta 120 km eteenpäin ohi Evijärven ja Harri vei minut lähtöpaikkaan Ullavanjärvelle. Joku juoksee 1000 km ja joku ajaa, eli Harri autollaan ylikin tuon, tullessaan huoltamaan meikäläistä. Iso kiitos Harrille! Tänään oli hellejuoksu ja kantamani juomat eivät olisi mitenkään riittäneet. Lisäksi Harri ilmiömäisesti valitsi psykologisesti oikean paikan ja kun näin Harrin valkoisen lippiksen ja punaisen paidan sain aina voimia lisää.

Tienvarsipaikasta löytämäni pieni pyyheliina kasteltuna auttoi tämän päivän menoa ja kun ei löytynyt vettä niin Harrilla oli sitä pullossa. Lähdin autoilemaan eteenpäin tarkoituksenani ajaa huomista varten 30 km. Mutta näinkin Kivitipun kyltin ja menin sinne, saunoin ja söin maittavan aterian. 60 km:n päivä, vasen nilkka edestä hiukan turvoksissa jo pari päivää, joka säteili viimeisellä kympillä etusääreen, silti Chaletisti natsaa !


keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

24.7 Pe Ylivieska-Sievi-Toholampi-Ullavanjärvi 61 km

Lounatuulen aamupalalla liikkeelle 8.40. Jukka tuli mukaan puolimaratonin jälkeen ja veti itse vielä sellaisen. Harri-maratoonari ilmestyi Fordilla, filmaten juoksuamme ja oli huoltajana loppupäivän. Jukka ja Raija lähtivät jatkamaan lomaansa - iso kiitos vielä heille! Huolto pelasi ja juoksu kulki vaikka Jukka on henkeen ja vereen maratoonari.

Harri oli ajellut Häijäästä aamulla ja huolehti nesteytyksestä sekä juoksi viimeisellä etapilla vastaan ja yhdessä sitten määränpäähän. Fordailtiin takaisin Ylivieskaan, saunottiin ja käytiin syömässä siika-ateria Myllyn ravintolassa. Pyykit olivatkin jo koivun oksilla kuivat, joten se siitä.

Harri ja mä, Lounatuulessa.

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Aikataulutusta 24.7. Ke

60 km vrk:ssa tuntuu parhaalta ratkaisulta. Näillä näkymin jos ei mitään yllättävää pääse tapahtumaan olen Tampereella ma 29.7 Lempäälässä suon itselleni yhden lepopäivän. Salossa torstaina 1.8
Hangossa siis perillä lauantaina 3.8.

Katsotaan !

23.7 Ti Väli Vihanta-Ylivieska 62 km

Lounatuulen parkista aamupalalle Jukan ja Raijan kanssa. Kunnon tankkausta ja Raija heitti meidät Vihantaan. Katsoi kuinka juoksu lähti sujumaan ja odotti meitä välillä. Jukka veti välillä hyvää vauhtia että oli työ pysyä mukana. Eka pätkä 3,35 h. Autot pyyhkivät välillä läheltä ohi - onneksi piennarta oli enemmän.

Huolto toimi erinomaisesti. Nyt huolestun siitä etten meinaa osata takaisin autolle. Tuli ylimääräistä pari kilometriä. Jukan vedosta oli suuri apu, ei tarvinnut huolehtia km:stä kunhan yritti lampsia perässä. Sauna teki jälleen hyvää - kiitän Jukan ja Raijan sponssauksen. Kävimme syömässä Myllyrannassa mikä osoittautui hyväksi paikaksi. Huomenna tulee kuvioihin mukaan...

Lähdössä Vihannista

Tulo aamupäivän hultopisteelle

Tulo iltapäivän hultopisteelle

Jukka ja Raija sekä huoltoluukku

Maali

Pyykit kuivumassa Lounatuulen parkissa









maanantai 22. heinäkuuta 2013

22.7. Oulun molemmin puolin yht. 60 km.

Uimarannalta alkoi hölököttely kohti keskustaa ja Nallikaria, missä en ole ennen käynyt. Samaa reittiä takaisin, kävin kolmella YIT:n työmaalla kyselemässä tarroja, ei ollut, mutta kesämestarit näyttivät hoitavan hommat hienosti. Tapasin puiston vakio asiakkaita ja yksi olisi heti lähtenyt kuskiksi muttei voinut. Olivat huolissaan ravinnostani,  kovasti tsemppasivat. Harhailua ja navigointia uimarannan läheisyydessä.

Toisen reissun tein Kempeleen suuntaan ja kävin YIT:n kalustokeskuksessa, josta sain logotarrat. Kaikki kalusto oli upeasti järjestyksessä, olihan siellä jo vuodesta 1968 saakka YIT:tä palvellut ammattilainen. Kantapäät olivat aamulla todella kipeät mutta vertyivät matkan edetessä. Sivureisi ongelmaa ei enää ole ollut, sillä olen saanut viime ajat juosta tasaisia pintoja. Isäni sanoi suvun naisien ja äitinsäkin olleen kevyt jalkaisia - no onneksi ei kevytkenkäisiä.

Nenä kohti Ylivieskaa, missä odottivat jo maraton-oppi-isukki Jukka A. ja Raija. Verenpaineeni oli 119/71 eli saan jatkaa ja pulssi 70. Jukan kanssa vielä saunoimme.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Apua Suomessa hyväntekeväisyysjuoksun ja Pelastusarmeijan kautta

Kehtaako pyytää? Hakuprosessi pitkä ja vaikea. Mistä helpotusta? Jaksanko täyttää kaikki planketit?
Voi olla monenkin kysymys muuttuneeseen tilanteeseen. Näkyykö hätä ja huoli ulospäin vai pidetäänkö kulissia yllä - hyvinhän tässä menee.

On eläkeläisiä ja lapsiperheitä sekä syrjäytyneitä jotka tarvitseva apua. Voit olla auttamassa tilannetta ammattilaisjärjestön kautta ja tehdä lahjoituksen Pelastusarmeijan tilille FI 05 2058 1800 0122 75    Viitenumero 2037.

21.7 Su Merihelmi 60 km

Jouni ja Merja, Merihelmen isäntäpari - kiitän vielä kerran! Emäntä antoi aamupalamaksunikin takaisin kun olin ehtinyt sen jo suorittaa.

Juosu kulki mukavasti. Pääsin liikkeelle jo 8,30. Palumatkalla kävin Kuivasmäen markkinoilla - kuulemma jo 28:s kerta. Ostin Aloeveraa pykineeseen nenääni ja hurahdin testaamaan Argi+:saa. Saan rahani takaisin jos en huomaa eroa. Olen kyseistä tuotetta nauttinut pillereinä suorituksen jälkeen mutta tämä on uutetta ja otetan ennen. On myös  potenssia elähdyttävä vaikutus, koska se vilkastuttaa verenkiertoa.

Iltapäivällä juoksinkin nopeimpia km-vauhteja. Viimeinen vitonen on sitä päättymisen odottelua ja tuskan sietämistä, mutta ilman sitä ei tulisi palkintoa, maalia. Sain pitää vanuyhdistelmän alueella suihkun ja aterian ajan. Minulle luvattiin hieronta ed. Illan yöpyjän toiesta mutta olivat jo lähteneet. Oulussa etsiskelin vaunulle paikkaa ja päädyin viimein meren uimarannalle. Ajallisesti olen puolessa välin ja matkana se toteutuu ma. Mukavaa tulossa...