lauantai 3. elokuuta 2013

3.8. La Raasepori-Perniöön 15 ja maaaaaliiii 60 km

Raaseporin uimahallin parkkikselta ylös. Nukkumaan olin päässyt 01.00. Benjamin Knopman soitti ja sovimme tapaamisen ennen yhdeksää. Valokuvaukset ja tarinointi ohi juoksevan Reijo Haneliuksen kanssa. Ollut juttu hänestä Juoksija 2:ssa. Tiukat mäet Perniöön ja hoksaus etten juoksekkaan takaisin autolle vaan jatkan suoraan Hankoon. Poikkesin Österbyn Nesteellä ja Daniel Lindholm tarjosi sämpylän sekä suklaa patukan. Kiitos!

Pariskunta tunnisti minut Salkkareiden Salon Sanomien jutusta. Täytin neljä juomapulloa vedellä ja sekaan suolaa. Heli tavoitti minut 20 km kohdalla. Nesteitä huiviin ja matka jatkui ja sain kolme tööttiä matkalla. Heli pysähtyi viisi kilometriä ennen Hankoa, vaihdoin paremman paidan päälle ja suomihuovin päähän. Yhden suoran vedin oikein kunnolla. Kännyn virta lopahti vitosen ennen maalia - soitot tekivät tehtävänsä. Etenin tarkkailen kangasmetsä maisemaa, pientareet olivat leveät ja olin jo aiemmin siirtynyt pyörätielle.

Seurailin opasteita keskustaan ja kas siinähän vaunu oli sekä Peter ja Eija Kornilow että Jonas Hangon Sanomista, sekä Heli ja tietysti Tippa. Sain aivan upeat kukat ja kiinnostavan kirjan. Valokuvaukset, kiittelyt ja siunaukset sekä palauttavat ja nokka kohti Pakua ja Tammisaarta. Kävelimme rantaan ja löysimme viimein Saunamaksu paikan, mutta hän oli niin otettu halkijuoksustani että saimme saunoa kahdestaan maksutta vierasveve-satamassa. Kävin uimassa meressä ja söimme pizzat.
Kiitos Pelastusarmeijalle vaikka olette lomannekin takia olleet taustalla olette tukeneet monin eri tavoin että hankkeestani on tullut tosi!

Aamupalaa

Amerikkalaisittain ja ihanat kukat

Heli, Tippa, Hese, kukat, Eija, kirja ja Peter


perjantai 2. elokuuta 2013

2.8 Pe: Salo-Someroon päin-Salo ja Salo-Perniö 59 km

Tässä kohti haluan kiittää rakasta puolisoa Heliä. Hän on ollut kannustava ja pitkämielinen sekä lempeä
viettämäni kesäloman suhteen. Kiitän Teaa että luki Facebookia ja Tonia kannustavista tykkäämisistä sekä Tatua hienoista facebook yhteenvedoista ja otsikoinnista, Timiä soitoista ja kuulumisten jakamisesta sekä Topiasta ruotsin ja englannin kielen käännöksistä.

Nautin runsaan aamupalan Cumuluksessa ja sen jälkeen vastailin YLE Aikaisen haastattelijan kysymyksiin. 08.30 oli torilla Somero -lehden haastattelijan tarkat kysymykset ja valokuvaukset. Suoriuduin matkaan ja tapasin kolme ihastuttavaa rouvaa, joista yksi työnsi rollaattoria, toisella oli kävelykeppi ja viimeisellä -sauvat - olivat pirteitä ja aamulenkillä.

Salorannan Reijo Pa:sta Sulkavan soutajia vinkkasi ja pysähtyi pysäkille. Sovin olevani tunnin päästä samassa paikassa...apua tulin sanoneeksi puolet liian vähän! Juoksin 14 km ja käännyin takaisin, soi puhelin ja minua haastateltiin johonkin Tammisaaren paikallislehteen. Reijo tuli ABC:ltä mukaan juoksuun ja tulimme ennen aikataulua vaunulle. Uudet juomat kehiin ja Pelastusarmeijan tiloihin Salon Seudun Sanomien Minnan ja Hannan haastattelyyn - hyviä eteviä perusteellisia kysymyksiä.

Jonkin ajan kuluttua Salon Jokilaakson lehdestä Pauliina liittyi mukaan. Söin leivät, munavoipiirakan ja herkullisen kakkupalan. Reijo palveli meitä ystävällisesti. Marko Mäkinen Pa:sta maratoonari lähti mukaani juoksemaan ja meitä kuvattiin lähdössä ja vähän matkan päässä. Markon mara-aika muuten 3.10 on kovaa valuuttaa!

Perniössä Ville huomasi meidät ikkunastaan ja tuli tervehtimään. Jatkettiin 100 km Suomijuoksun kierrosta toisin päin mikä herätti minussa muistoja kolmen vuoden takaa. Tultuamme takaisin Saloon päin oli Reijo saanut Perniön Sanomien Pekan kiinni ja hän kyseli myös kuulumiset sekä kuvasi meidät. Reijo otti minut kyytiin kun sain 59 km täyteen ja Marko jatkoi vielä takaisin Saloon - siis juoksi eka kerran yli 50 km. Kävin Cumuluksen saunassa ja söin erittäin herkullisen grilli-lohen Antoniossa ja taas sain ateriajuomat ilmaiseksi. Luulenpa vielä ajavani Raaseporiin.

Salossa, Pelastusarmeijan edessä, Pauliina, Marko, Arto ja Reijo

Marko ja minä Perniössä eron hetkellä.

Niin tuosta rintalogosta on kyselty. Se on oma sellainen, ylhäältä on saatu lahjat, juoksujalat ja luovuus,
meistä voi löytyä vaikka minkälaisia kykyjä. Vaakatasoon niitä saadaan jakaa toisille ja vaikka lahjaksi, iloksi ja riemuksi antaa. Punanenä on punanenä ja vaatteena risti - ei tarvitse olla täydellinen.
Lopullisen logon muotoonsa on saattanut Jaana Särkilahti viestintätoimisto Isosiskosta.

torstai 1. elokuuta 2013

1.8 To Urjala-Somero 62 km

Aamutuimaan ajelin Lempäälästä Urjalaan YIT Kalustokeskukseen. Lähdimme Mikko Aaltosen kanssa raikuvien taputusten saattelemana matkaan. Porukkaa oli mukavasti paikalla. Juttelimme Mikon kanssa niitä näitä ja hän aikoo tulevana kesänä juosta maratonin. Puolikkaita onkin jo mennyt. Mikko juoksi 18km, Ilkka haki hänet syömään - hienoa että Mikolle oli mahdollista juosta. Heikki Kettunen siirsi autoni Forssaan, sitä ennen siihen vaihdettiin sulke kaluston toimesta ja nyt lämmitys pelaa. Hienoa palvelua!

Heikki siirsi yhdistelmän vielä Someroon, josta hänen vaimonsa Heli haki hänet. Iso kiitos heille! Näin mahdollistui koko pätkän yhtenäinen juokseminen. Forssassa tapasin kaksi miestä penkillä istumassa pullo välissä, Alpo ja Yrjö. Alpo kysyi lupaa mielestään arkaan kysymykseen, etkö olekin uskova ja sitä en halunnut kieltää, Yrjö taas totesi että olen väsynyt ja sen näkee silmistä, pyysivät muistamaan.

Somerolta en löytänyt saunaa joten söin maukkaan aterian Rantatuvassa ja tarjosivat juotavan.
Niin otin eka kerran sykkeitä ja ne olivat 50 km jälkeen 112-114, ylämäessä sain nousemaan 121:een.
Juoksu kulki tosi hyvin ja kerran satoi - se taisikin olla Oulun seutuvilla viimeksi.
Kusella piti käydä ensimmäisen kahenkympin aikana kuusi kertaa. Ajelin Saloon, kävin saunassa ja tilasin aamupalan. Yhdistelmän parkkeerasin Sokos hotellin takana olevalle sorakentälle. YLE:n Aikainen 07.40.
Urjalan kalustokeskus ja etapille lähettäjät

Heikki ja Heli palaamassa Somerosta tienvarsi paikassa pysähtyneinä, KIITÄN





keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

31.7 Ke: Tampere-Urjala 60 km

Keskustorilla tapasin Mika, Pasi, kaksi vanhaa herraa, Ulla ja Olli sekä Kari. Pasin, Ullan ja Ollin kanssa  lähdimme juoksemaan kohti Ratinaa, jossa oli iso joukko taputtavia YIT:läisiä vastaanottamassa, mahtavaa. Ylävitoset heitettyämme Saku liittyi mukaan ja hieman myöhemmin Jukka. Kari filmasi jopa autostaan. Ulla ja poikansa jäivät Hatanpään lukiolla pois, hienoa että olitte mukana!

Lempääläisen Juhan tapasimme yllättäen Ratinan tienoilla ja myöhemmin hänen vaimonsa liittyi joukkoomme. Pasi ja Saku  juoksivat Sääksjärven ohitse - hieno suoritus. Jari haki heidät takaisin töihin. Juhan puoliso juoksi melkein Kuljuun - ovat menossa HCM:lle. Kuljun Kartanon P-alueelta tulla tupsahti iloinen perhe - äiti ja neljä lasta. Olivat odottaneet puoli tuntia ja yksi pojista oli lskenut aikaa koska olisimme siinä. Rouva aikoi juosta ensi vuonna maratonin.

Hölkkäsimme Vanattaran kautta Lempäälään ja Jukka muisteli uransa periksi antamattomia alkuvaiheita. Lempäälän K-marketin ovella tapasimme Paavo Närväsen, hän tarjoili meille maukkaita Pirkkalan torin mansikoita. Sain veteraanipaidan lahjaksi ja kutsun Pirkkalan yöjuoksuun, joka alkaa klo 19 ja ilmoittautuminen 18:aan, matkana 5 km ja kävellä voi myös. Paavo oli mennyt pyöräillen joukkona neljä kertaa Suomen halki 70-luvulta alkaen ja kunnossa hän näytti olevan vieläkin. Kaupan hyllyille ja energiaa sekä nesteitä Lempäälän kirkon ilmoitustaulun penkillä.

Noin puolivälissä Urjalaa kurvasivat pysäkille Heikki ja Pekka Kettunen. Kaima huomautti kävelystämme, jota teimme nauttiessamme urkkaa. Raija tuli suoraan töistä meitä huoltamaan ja valokuvaaja Urjalan Sanomista räpsi juoksukuvia. Kännykkäni mykistyi mutta onneksi Jukan varajärjestelmä toimi ja niin pääsimme sen päivän maaliin. Paskolammelle uimaan ja sitten kotia kohti.      
Saku, Pasi, Olli, Ulla sekä Heikki

Kuljun kartanolta rouva lapsineen

Paavon lahjoitus

Mersu, Kaima, Pekka ja Heikki




                                              

tiistai 30. heinäkuuta 2013

30.7 Ti puuttuvat 35 km

Laskelmia:
Nuorgam-Rovaniemi koko väli juosten 498 km, jonka jälkeen 11 pv x 60 km, paitsi kolmena päivänä yht. +9 km, paitsi eilen - 4 km ja tänään 35 km on 1198km. Koko välihän on 1437 km.
Tre-Hanko on 240 km. Hankalammin en pysty asiaa esittämään. Kaikki kilometrit eivät ole Endomondossa koska virta on loppunut kännykästä kesken.

Ke lähtö keskustorilta klo 0900 mualiman pyörän alta suihkulähteen reunalta. Hölköttelemme Urjalaan Lempäälän kautta, josta luvassa ainakin kahdelle paluukyytiä. Välitankkausta suoritamme matkan varrella kaupan hyllyiltä. Aamulehden taitava haastattelija ja ammattivalokuvaaja tekivät jutun Koikkarin Prismalla. Puhetta tuli minulta solkenaan, toivottavasti olin myös valokuvauksellinen. 




maanantai 29. heinäkuuta 2013

29.7 Ti Ylöjärvi-Kuruun-Ylöjärvi 30 km, Tre-Ylöjärvi-Tre 26 km

Herätys 6.30, Max mennyt jo töihin - kiitän vieraanvaraisuudesta! Auto Ylöjärvelle ja Kuruun päin klo 8.55. Onneksi oli pyörätietä kuten Max illalla kertoi. Ylämäet olivat aika haastavia kuten edellisenä päivänä. Takaisin tullessa kävin pyytämässä Colan Kuuselan Ranta Piiasta ja sain sen - kiitokset heille!

Vettä ropahutti kun olin vaunun sisällä. Köröttelin Tampereen keskustorin parkkiin ja pääsin lähtemään vasta 13.40. Rollikkahallilla kaverini Kari Neuvonen laittoi mikit paitaan. Juoksin Ylöjärvelle ja siellä olin Yle Tamperessa livenä. Paluumatkalla Vesa Juutinen loikkasi bussipysäkiltä Suomenlippu-huivi kädessään. Hieno yllätys, olinhan kadottanut matkalla jo kaksi huivia. Juoksimme myös hiukan yhdessä ja Vesa tuli vastaan Keskustorilta.

Aloin höpötellä mikkiin Pispalan kirkon kohdalla ja Kari kuvasi juoksua Rollikkahallin katolta poikansa Pertin kanssa. Vastassa torilla oli myös Pasi lämpimän halauksen kanssa. Oli hienoa olla pitkästä aikaa Tampereella. Kuvaan ilmestyi myös kuvaaja Kari ja Harri.

Vesa ja minä

Pasi ja mä

Rollikka-kuvaaja Kari







sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

28.7. Su Virrat-Ikaalinen 66 km

Työkaveri, työmaan päällikkö Pasi, vaimonsa Anne ja tytär Rebecca tulivat hätiin juuri oikeaan aikaan. Vielä 4 km ja jano oli kova! Toivat eloonjäämiskassin sapuskaa. Pasi ajoi yhdistelmän eteen päin ja pyöräili vastaan. Sitä ennen sisko ja Esa siirsivät auton Virroilta 36 km Tampereen suuntaan. Lähtivät sen jälkeen kohti Järvenpäätä, iso kiitos heille.

Ukkonen jyrisi pitkin matkaa muttei satanut. Pasi järjesti vielä saunomisen ja ruokailun kollegani Maxin luona Ikaalisten suunnassa. Mahtavat löylyt ja paikka aivan upea. Uunimakkaraa ja monirunsasta salaattia - kyllä huomenna taas kulkee näillä eväillä. Kiitän Pasia ja Maxia!

Aamulla ajan auton Ylöjärvelle, josta juoksen Kuruun päin 15 km ja takaisin. Sitten siirrän ajoneuvon Keskustorille klo 13 aikaan ja juoksen Ylöjärvelle 15 km sekä takaisin Keskustorille, jossa pyrin olemaan klo 17. Toki mukaan juoksemaan voi tulla silloinkin jos esim. ke ei pääse! Muuten olin Pirkanmaalla eilen klo 17.23. Jos Vesa ei olisi antanut rytmiä, niin tuskin ed. mainittu aika olisi ollut ollenkaan mahdollinen.

Pasi  hyvänä huoltajana.