keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

10.7. Keskiviikko: Utsojki - Inari: puolivälistä Inariin

10.7 - Keskiviikko  

27 km juoksua ja juomaa n. 3l juoksun aikana - sadekuuroja. Liftausmatka kesti 3 h ennen kuin pääsin matkaan. Voin valita suhtautumisen ohi ajaviin autoihin. Ylhäältä tulee hienon hyvät ja omasta mielestäni tulevat kamalan huonot ja ikävät tapahtumat - siinä oppimista minulla.

Mummo Tytti, Miiku 3 v ja Miro 5 v pysähtyivät ja pääsin osan matkaa. Tunti odotusta ja Äänekoskelainen mies antoi kyydin lopumatkaan klo oli 12.15. 4-Tuulen tuvassa savuporoleipä ja Stevia jaffa. Puolivälin juomat ja banaani matkaan. Hienon fiiliksen sai asuntoauto aikaan kun tööttäsi tervehtien. Tiet ovat kapeita ja 100 km rajoitus. Ehdotankin Lappiin tiemaksuja, sillä niin paljon on roinaa luiskissa ja ojissa. Summalla yritys hoitaisi puhdistuksen ja antaisi työtä.

Muutaman tienvarsi-hillan poimin suuhuni. Kännystä loppui virta - voi muuten seurata Endomondosta livenä ja nähdä maastot Googlemapsista - vinkki, vinkki. 3 km ennen Inaria näin sateenkaaren ja se antoi voimia loppumatkaan. Perillä 10.45, mutta auton akku tyhjä sillä kylmäkaappi vei virran. Pakkasin saunakamat ja olin lähdössä kun inarilainen (muuten Suomen suurin kunta) mies tuli katsomaan takaoven karttaa ja näin sain virtaa autoon. Kultahovin rantasauna oli luxusta - miten hyvältä se tuntuikaan! Nuudelit naamaa ja 01.00 nukkumaan - hieno päivä kertakaikkiaan!

n. Utsjoki Inari puoliväli, yöpymispaikka


1 kommentti:

  1. Inari, ihana paikka :). Sponssaisiko teille joku toisen akun varalle ;)

    VastaaPoista